Празници Празници НОВА ГОДИНА 2018 В ДУБАЙ

Празници

НОВА ГОДИНА 2018 В ДУБАЙ
Продължителност:
6 дни / 5 нощувки

Маршрут:
29.12.2017- 03.01.2018

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


цена от
925
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
Ден 1: 29.12.2017г. /петък/
Среща на летище София с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за ОАЕ с авиокомпания „Bulgarian Air Charter”. Пристигане на летището в Шаржа и трансфер до избрания хотел в Дубай.

Вечерта: КРУИЗ НА АРАБСКА ГАЛЕРА В ДУБАЙ МАРИНА/с вкл. вечеря/ - круизът на арабска галера по Дубайската Марина – най-модерното и най-посещавано място в Дубай в момента! Излизаме и в морето, правейки кратка обиколка на палмата – един невероятен начин да се насладите на нощен Дубай в типична арабска обстановка! Нощувка.

Ден 2 : 30.12.2017г. /събота/
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Дубай с екскурзовод на български език с включено посещение на Dubai Mall (включена в цената).
Арабската ни приказка ще започне с посещение на Музея на Дубай, поместен във внушителната крепост Ал-Фахиди (Al-Fahidi), построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Сградата контрастира с модерните архитектурни постижения, представяйки автентичната местна архитектура. Фигури с реални размери пресъздават живота такъв, какъвто е бил преди откриването на нефта и преди Емирствата да станат синоним на технически бум и място от бъдещето. Насочваме се към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята. По време на обиколката ще видите двореца на шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, шейх на Дубай и министър-председател на ОАЕ (отвън), крайбрежния квартал Джумейра (Jumeirah), най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа Burj Khalifa и 7-звездния хотел Бурж ал Араб (Burj al Arab). Стоп за фото-пауза в близост до символа на Дубай, Бурж ал Араб. Турът продължава с посещение на Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или, както го наричат, „Арабската Венеция”. След това ще се отправим към изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/, като ще имаме възможност да видим и снимаме великолепната арка на луксозния хотел „Atlantis The Palm”. Ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър/Infinity Tower/. Обиколката ни ще завърши с посещение на Дубай Мол, където по желание ще можете да се качите на наблюдателната площадка на най-високата сграда в света „Burj Khalifa”.

Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.
Най - бързият асансьор в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” /At the top/.

Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8 часа.
Допълнителна такса за посещение на наблюдателната площадка в кулата „Burj Khalifa” – 45 евро.

N.B. Стойността на таксата за посещение на наблюдателната площадка в кулата „Burj Khalifa” е със задължително предварително заплащане в България.

Нощувка.

Ден 3 : 31.12.2017г. неделя
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Сутринта:

Допълнителна екскурзия - DUBAI MIRACLE GARDENS - Ще се отправим към уникалната цветна градина Miracle Gardens- eдна от най-големите цветни градини в света с над 45 милиона цъфнали цветя. Записана в книгата на рекордите на Гинес за най-дълга стена от цветя, а през Март 2013 е обявена за най-голямата вертикална цветна градина.Там ще има свободно време за снимки, разходка, дребни покупки или пълноценна почивка в
многобройните кафенета.

Вечерта : Новогодишна Гала Вечеря в хотел “Roda Murooj” 5*
Специално подготвена празнична програма с DJ, много танци, веселие и изненади. Програмата ще започне около 20:30ч и ще продължи до 02:00ч, като от площадката пред хотела ще може да се наблюдава традиционната заря от Burj Khalifa.

Ден 4 : 01.01.2018г. понеделник
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия.Следобед:
Допълнителна екскурзия - ДЖИП САФАРИ С БАРБЕКЮ С ПУСТИНЯТА - тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.
Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: около 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.

Ден 5 : 02.01.2018г. /вторник/
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия.
Допълнителна екскурзия -ЕКСКУРЗИЯ ДО АБУ ДАБИ - столицата на ОAE, в същото време и най-голямото и богато от общо седем емирства. Преминаваме през един от най-богатите райони - Ministries area c впечатляващите с лукса си вили; ще посетим и пистата Formula 1, а също и джамията Шейх Заид – втората по големина в света, същинско архитектурно чудо; ще се спрем в автентичния музей на открито Херитидж Вилидж; ще видим и най-скъпия и луксозен хотел в Абу Даби Emirates Palace (отвън).

Ден 6 : 03.01.2018г. /сряда/
Закуска. Освобождаване на хотела.
Трансфер до летището в Шаржа за директен полет на АК”Bulgarian Air Charter” до София. Пристигане на летището в София.