Почивки Самолетни почивки Почивки в Гърция Самолетна почивка на о-в Корфу

Почивки в Гърция

Самолетна почивка на о-в Корфу
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
София – остров Корфу - София

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
26.05.2018 г., 02.06.2018 г., 09.06.2018 г., 16.06.2018 г., 25.08.2018 г., 01.09.2018 г., 08.09.2018 г., 15.09.2018 г., 22.09.2018 г.

цена от
849 лв.
Програма
Хотели по програмата
Допълнителна информация
1-ви ден София - Корфу
Отпътуване по обяд за о-в Корфу с директен чартърен полет. Кацане на летището на о-в Корфу. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

2- ри ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до столицата Керкира и двореца „Ахилион“ с местен екскурзовод: посещение на двореца „Ахилион” – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на любимия ѝ герой Ахил. Пешеходна разходка в столицата Керкира с местен екскурзовод: площад „Еспланада” – сърцето на града и най-големият площад на Балканите; галерията с арките „Листон“ – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи”; Старата крепост, свързана с венецианската окупация; дворецът „Св. св. Георги и Михаил”, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство; църквата „Св. Спиридон" – закрилник на града. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж. По желание и предварителна заявка - полудневна екскурзия: Палеокастрица - един от най-оживените и красиви курорти на острова, за който легендата разказва, че на негово място се намирал древният град Алкинос. На този бряг бродил Одисей, запленен от приказния остров. Посещение на манастира "Палеокастрица" - великолепен пример за гръцка религиозна архитектура. Според легендата Богородица спасила светата обител и местните жителите от нашествието на пирати, като вкаменила кораба им. Свободно време за плаж. Отпътуване за Сидари. Фотопауза при Канала на любовта. Свободно време в Сидари. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж или по желание и предварителна заявка - трансфер до курорта Беницес за целодневна екскурзия с корабче: остров Антипаксос, с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; "Сините пещери", известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; остров Паксос, с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден Корфу
Закуска. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

8-ми ден Корфу - София
Закуска. По обяд трансфер до летището на остров Корфу за директен чартърен полет до София. Кацане на летище София.