Празници Празници Великден 2020 в Санторини c полет от София на 17.04.2020 с 3 нощувки

Празници

Великден 2020 в Санторини c полет от София на 17.04.2020 с 3 нощувки
Продължителност:
5 дни / 4 нощувки

Маршрут:
София - о-в Санторини - София

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
17.04.2020 г.

цена от
333
Програма
Допълнителна информация
ЦЕНИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2020
Санторини - приказка от лава. Под най-романтичния
остров на Гърция тлее вулкан. Смятат, че изригването
му преди 3600 години е потопило митичната Атлантида.
Синьо и бяло - цветовете на Санторини повтарят тези
от гръцкото знаме. Китни белосани къщички, църковни
куполи в морскосиньо, огрени от ярко слънце. След
последното голямо изригване на вулкана преди около
500 г. насред Егейско море остава това, което
виждаме днес - Санторини, островът с форма на
полумесец.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ

Първи ден 17.04.2020. Отпътуване от летище София в 07:00 ч. с директен чартърен полет до Санторини. Пристигане на летище Санторини в 08:30 ч. (местно време). Посрещане от местната фирма партьор и трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия. Нощувка.

Втори ден 18.04.2020. Закуска. Свободно време или по желание желание включване в допълнителна екскурзия. Нощувка.

Трети ден 19.04.2020. Закуска. Свободно време или по желание включване в допълнителна екскурзия. Нощувка.

Четвърти ден 20.04.2020. Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Санторини в посочения от фирмата партньор час. Полет за София в 19:00 ч. Пристигане на летище София в 20:30 ч.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ
Заминаване VBB 5221 София 07:20 - Санторини 08:40
Връщане VBB 5222 Санторини 18:30 - София 19:00 Авиокомпания: Alk Airlines
Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул. „Шипченски Проход” 63, София 1574 Тип самолет: B733

Пакетните цени включват:
Чартърен полет София - Санторини - София 3 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване Летищни такси Багаж до 13 кг. чекиран и до 5 кг. ръчен Tрансфери: летище - хотел - летище Медицинска застраховка на ЗАД 'Алианц България' с покритие 5000 евро (за лица до 65 г.) Изпращане от представител на TA на летище София Обслужване на място от представител на местната фирма партньор

Пакетните цени не включват:
Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу). Мед. застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв. Мед. застраховка на ЗАД "Алианц България" с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв. ТУРИСТИЧЕСКА ГРАДСКА ТАКСА - 1-2 евро на човек, на вечер. Застраховка 'Отмяна на пътуване'. Сключва се до 3 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 31 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка 'Отмяна на пътуване' зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста. Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.


ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ЕКСКУРЗИИ: Винарна, Манастира на Пророк Илия, Пиргос – залеза в Оя.
Винарна, Манастира на Пророк Илия, Пиргос - залеза в Оя. ЦЕНА 50 евро на човек.
Първата спирка е в традиционнa винарна и музея на виното. Тунели, които достигат дължина 300 м., показват историята на винопроизводството на Санторини от 1660 до 1970 г. Тук ще имате възможност да опитате най-добрите вина. Маршрутът продължава към манастира Пророк Илия - построен на най-високия връх на остров Санторини, на 565 м. Построен е през 1712 г. и е един от най-старите на острова. Следва посещение на колоритното селце Пиргос - предоставя страхотна панорамна гледка към целия остров и калдерата. Непременно се изкачете по тесните и живописни улички, стигнете до венецианския замък, погледнете от върха на хълма и уловете прекрасната панорамна гледка от там. Пиргос е просто една приказка в бяло и синьо, която в никой случай не бива да пропускате. Обиколката приключва с Оя, намираща се в най-северната част на острова, на 11 км. северозападно от град Фира, на надморска височина от около 121 метра. Тук ще се насладите на традиционната архитектура, романтичните кафенета и прекрасна панорамна гледка, а в края на обиколката ще видите и вълшебния залез на Санторини.

Калдера – целоднвен тур с кораб
Калдера - целоднвен тур с кораб. ЦЕНА 45 евро на човек. Дете до 12 г. заплаща 25 евро.
Посещение на вулкана, термалните извори, Тирасия и Иа (Oia). От пристанището Атиниос с кораб се стига до вулканичния остров Неа Камени. Следва изкачване по стръмна пътека до кратера на все още активния вулкан. Препоръчваме да носите удобни обувки, подходящи за такъв преход. Желаещите да се посетят вулкана заплащат на място входна такса 2.5 евро. След разглеждане на вулкана, се отправяме към остров Палеа Камени, където ще имате възможност да поплувате в горещите термални води, както и да опитате лечебните му кални бани. Екскурзията продължава към живописния остров Тирассия и до малкото традиционно селце Манолас. Обратното пътуване е покрай отвесните скали на Калдерата, които предоставят отлична възможност да направите красиви снимки, които да запечатат прекрасните ви спомени от този ден.

Условия за записване и плащане при стандартни цени:
30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване. Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване. Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута:
Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените дати, срокове и условия.

Туристическа градска такса:

'Такса престой' в Гърция, валидна от 01.01.2018 г. 0,50 евро на стая на ден в хотел 1*/ 2* 0,25 евро на стая на ден в апартамент 1 и 2 ключа (местна категоризация) 1,50 евро на стая на ден в хотел 3* 0,50 евро на стая на ден в апартамент 3 ключа (местна категоризация) 3 евро на стая на ден в хотел 4* 1 евро на стая на дена в апартамент 4 ключа (местна категоризация) 4 евро на стая на ден в хотел 5*

Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт или лична карта

Минимален брой участници за провеждане на допълнителните екскурзии: 35 човека.
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не покъсно от 20 дни преди датата на отпътуване. При заявяване на място цената на допълнителните екскурзии е по-висока. Посочените музейни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса на място. Агенцията си запазва правото, при необходимост, да прави промени в обявената програма.

Такса гориво:

Права на потребителите:
Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето. При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия. Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит. При резервации по пакет "ранно записване" в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за "ранно записване" губи 100 % (сто процента) от внесената сума. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да му бъде възстановен заплатения депозит.