Екскурзии Самолетни екскурзии Бахрейн - Райска градина сред Персийския залив

Самолетни екскурзии

Бахрейн - Райска градина сред Персийския залив
Продължителност:
8 дни / 7 нощувки

Маршрут:
София - Дубай - Манама - Дубай - София

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:
08.11.2019 г.

цена от
2477 лв.
Програма
Допълнителна информация
Полетно разписание:
FZ758 08 NOV SOF 14:10 DXB 20:55
FZ027 09 NOV DXB 16:15 BAH 16:30
FZ082 14 NOV BAH 12:05 DXB 14:25
FZ757 15 NOV DXB 09:40 SOF 13:25
  • Полетите подлежат на препотвърждение

1 ден София - Дубай
Среща на летище София / Терминал 2 с водача на групата. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания FLY DUBAI. Пристигане на летище Дубай в 20:55 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер и настаняване хотел Golden Tulip Media 4* или подобен. Нощувка.

2 ден Дубай - Манама
Закуска. Полудневна обиколка на Дубай (включена в цената с екскурзовод на български език). Съчетание на старинното с модерното и немислими архитектурни шедьоври, заради които Дубай е наричан често «Града на бъдещето»! Нашата обиколка ще започне от крайбрежния квартал Джумейра (Jumeirah) , където спираме за снимки на плажа, в близост до 7-звездния хотел Бурж ал Араб (Burj al Arab), след което ще посетим Мадинат Джумейра – пресъздадаващ традиционния арабски стил и атмосфера, там ще минем покрай малки дюкянчета със сувенири, арабски аромати и дрехи, кафенета и ресторанти, от където се открива страхотна градина с водни канали и гондоли. Продължаваме към изкуствения остров The Palm-Jumeirah, възможност за посещение на Фешън авеню в хотел Atlantis The Palm, след което ще посетим новия луксозен квартал Dubai Marina. Следва трансфер до летището за директен полет до Бахрейн (Манама) в 16:15 ч. Кацане на летището в Бахрейн в 16:30ч. и трансфер до хотела. Нощувка.

3 ден Манама
Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката започва от известната джамия Ahmed Al Fateh Grand Mosque. Построена през 1987 г, тя е една от най - големите джамии в света! Обхваща площ от 6500 кв.м и може да побере до 7000 поклонници наведнъж. Посещение на Националния музей на Бахрейн - най -големият и един от най - старите обществени музеи в Бахрейн. В него са изложени артефакти , обхващащи близо 5000 години от историята на страната. Включва три зали, посветени на археологията и древната цивилизация на Дилмун ( древен шумерски остров , датиращ от 3 век Пр.Хр. земята на който се смятала за свещена и островът бил наричан още „блаженият о-в, или „светла, сияеща земя“)., изобразяващи културата и начина на живот в миналото. Обиколката продължава към Къщата на шейх Иса Бин Али. ( управлява Бахрейн от 1869 г. до смъртта си. Той е един от най-дълго управляващите владетели в региона - 63 години. В миналото тя е била резиденцията и седалището на правителството на шейха. Състои се от няколко помещения и се смята за един от най-впечатляващите образци на ислямската архитектура на острова. Ще посетим традиционния пазар Maharaq souq, който предлага широка гама от стоки и храни, характерни за региона. За да разберем каква е била една от основните индустрии в миналото, ще продължим към мястото, където се строят галери (вид лодки), с които синовете на Кралство Бахрейн са известни от древни времена и които се свързват с техния живот като нация. Местните хора наричат галерите също “Al-Banush”. Използвали са ги за риболов, гмуркане, товарни и пътнически превози. Следва обяд в местен ресторант, след което ще се отправим към пристанището на Бахрейн. Следва посещение на Royal Camel Farm, ферма за камили, на територията на която има над 600 камили. Създадена е от шейх Мохамед, владетел на Кралството. Камилите се отглеждат с цел да се запази тяхното съществуване като вид, тъй като в миналото те са били основния транспорт за жителите на страната. Обиколката приключва с посещение на Пътеката на крал Фахд - поредица от мостове и пътища, които свързват Саудитска Арабия и Бахрейн. Създава се с цел подобряване на връзката между двете държави. Нощувка.

4 ден Манама
Закуска. Целодневна екскурзия включена в цената. Обиколката ще започне с посещение на Комплекса за ислямско изкуство Bait Al Quran ( превод от арабски: Къщата на Корана), който се намира в Хура, район на столицата Манама. Посещение на занаятчийския център на Манама - именно тук ще имате възможността да се докоснете отблизо до източната култура и местните традиционни занаяти. Ще видим ръчно изработени бижута, бродирани дрехи, калиграфия и др. Обяд в местен ресторант. Посещение на най-високия хълм в Бахрейн, т.нар. „Джабел ал Дукан“ ( в превод от арабски език „Планината на дима“). Планината е заобиколена от множество пещери и е богата на петрол и природен газ. Разположен под планината е и първият петролен кладенец в Персийския залив. Той е открит и управляван от Бахрейнската петролна компания. Оттам се отправяме към едно от най-популярните места в страната, носещo със себе си много легенди - т.нар. „Дърво на живота“ ("Shajarat-al-Hayat"). Смята се че то е на повече от 400 години и продължава да съществува в пустинята без очевидно да има около себе си източник на вода. До днес остава загадка от къде дървото се снабдява с вода. Една от легендите на местните е, че дървото е защитено от бог Енки ( бог на водата в шумерската религия). Други твърдят, че то се намира на мястото на някогашната Райска градина. Следва Природен резерват Al Areen. Разположен в Сакхир, само на 30 км от столицата Манама, паркът е един от петте защитени територии в страната. Разположен е на площ от 7 кв. км като в него могат да се срещнат около 100 000 растения и над 45 вида животни, 82 вида птици, типични за Бахрейн, както и такива , които са типични за районите на Африка и Южна Азия. Видовете, които могат да се видят в природния резерват в парка, включват арабския орикс, който е изчезнал вид в дивата природа, южноафрикански гепард, лъв, африкански скален питон, персийска газела, африканско диво куче, петниста хиена, импала, елен лопатар, меден язовец и пустинни зайци. Последната спирка за деня е Бахрейнската мотописта (фото пауза отвън). Дизайнът на пистата е дело на немския архитект Херман Тилке, проектирал и пистата в Малайзия. Нощувка.

5 ден Манама
Закуска. Посещение на Manama Souq, който се намира се между старата част и бизнес района на град Манама. Разхождайки се из типичния арабски пазар, тук ще намерите разнообразие от текстилни изделия, злато, сребро, перли, подправки, сушени плодове и сувенири. Навсякъде се носят аромати на арабски масла, а пъстрите платове и шалове заинтригуват всеки, който мине оттам. Ще имаме свободно време, за да се научим как да се пазарим с местните търговци и да си вземем по малко спомени от бахрейнската култура. Следва посещение на Bahrian City Center. - търговски център с магазини на над 150 модни марки, над 50 ресторанта за хранене, където можете да намерите както традиционна кухня, така и международни ястия. Нощувка.

6 ден Манама
Закуска. Свободно време за разходка или допълнителни екскурзии.

7 ден Манама - Дубай
Закуска. Освобождаване на стаите и трансфер до летището за полет за Дубай в 12:05ч. Кацане на летище Дубай в 14:25 ч. и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

8 ден Дубай - София
Ранна закуска и освобождаване на стаите в хотела. Трансфер до летището за полет до София в 09:40ч. Кацане на летище София в 13:25ч.

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая
08.11.2019 г. 2477 лв. 2918 лв.