Екзотика Бразилия: Карнавалът в Рио и гръмовния Игуасу

Екзотика

Бразилия: Карнавалът в Рио и гръмовния Игуасу
Продължителност:
13 дни / 11 нощувки

Маршрут:
София → Рим → Рио де Жанейро 4н → водопадите Игуасу 3н → Рио де Жанейро (опция - почивка в Бузиос) → Рим → София

Транспорт:
Самолет

Дати на отпътуване:


цена от
5019 лв.
Програма
Допълнителна информация
КАРНАВАЛЪТ В РИО И ГРЪМОВНИЯТ ИГУАСУ
Гореща самба и цветна феерия
21.02.2020 – 29.02.2020
София → Рим → Рио де Жанейро 4н → водопадите Игуасу 3н → Рио де Жанейро → Рим → София
9 дни, 7 нощувки, 7 закуски

Възможност за удължаване на програмата с почивка в Бузиос

КАРНАВАЛЪТ В РИО, ГРЪМОВНИЯТ ИГУАСУ И СЛЪНЧЕВИЯТ БУЗИОС
21.02.2020 – 04.03.2020
София → Рим → Рио де Жанейро 4н → водопадите Игуасу 3н → Рио де Жанейро – Бузиос 4н– Рио де Жанейро → Рим → София
13 дни, 11 нощувки, 11 закуски

Това пътешествие е най-цветното и екзотично преживяване, което всеки човек може да си пожелае. Истинска фиеста и феерия от цветове и магия! Десетки школи по самба дефилират с най-добрите си танцьори и специално изработени костюми, борейки се за титлата Кралица на бала, привличайки над 2 000 000 души всяка година по време на цветното, музикално събитие. Рио де Жанейро неслучайно е и една от най-желаните туристически дестинации в света – плажовете, забележителностите, горещите емоции, които предлага, омагьосват пътешественика. Това е град, който е толкова обикновен от близко разстояние и толкова великолепен като композиция – океан, заливи, езеро, хълмове. Уникален мащабен релеф и хармония между природа и мегаполис. Истинската магия на Рио може да се усети, само ако човек го погледне от наблюдателните точки на различните хълмове – гледките са напълно различни, въпреки че елементите им са частите на все същия град. В това пътуване ви предлагаме и да посетите най-големия водопад в света Игуасу – уникален природен феномен, разположен на границата между Аржентина и Бразилия. Точно затова и в превод името му означава „Голяма вода“! Грохотът на водата и обгръщащият облак водни пръски на водопадите надхвърлят всичко, което човек може да наблюдава, и създават неповторимо усещане за могъщество, свежест, спокойствие и благоговение пред величието на природата – най-умелата съзидателка.
Впускането в това приключение за сетивата и емоциите си заслужава и зарежда с положителни емоции и спомени! Заповядайте на другия край на света с нас и се насладете на цветната феерия, горещата самба и неописуемите природни гледки! А ако имате повече свободно време, предлагаме удължаване на престоя ви в Бразилия с 4 нощувки в Бузиос и пълен релакс на плажа!


21.02.2020-пт. 1 ден София → Рим →
В 19:05 ч. полет AZ 521 от София. Кацане в Рим в 20:00 ч. В 21:45 ч. полет AZ 672 от Рим.

22.02.2020-сб. 2 ден → Рио де Жанейро – Захарната глава (закуска)
В 05:30 ч. кацане в Рио де Жанейро. Градът е открит от европейците на 1 януари 1502 г., затова и името му е „Януарска река“, тъй като португалският изследовател Гашпар де Лемош решава, че заливът Гуанабара е устие на река. По онова време територията е населена от местни плема: тупи, пури, ботокудо и максакали. След няколко десетилетия в залива се установява френска колония, която построява малка крепост. По-късно идват отново португалците и основават града Сао Себастиано до Рио де Жанейро. Основен тласък в развитието на града е избухналата златна треска в Минаш Жерайш през 17 век.
Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване. Закуска,.
Започва полудневната обиколка на Рио де Жанейро. Отправяне към квартал Урка, където е единият от основните символи на Рио – Захарната глава. Планината се издига на 396 м. обща височина в източната част на Рио, в залива Гуанабара. Поради необичайната си форма, която сравняват с парче захар, е назона с това име. Според друга версия, името идва от езика на племето тупи и в превод означава „висок хълм“ или „страж на залива“. Любопитното е, че по склона на възвишението, на практика отсъства растителност. Изкачване с 2 кабинкови лифта – до 215 м и оттам до 395 м, а отгоре се открива красива панорама към залива Гуанабара, в който са разположени градът, островите и хълмът Корковадо, главната катедрала Канделария, стария площад, историческите сгради, театъра, библиотеката, музея на изящните изкуства, плажа Копакабана и символът на Рио – статуята на Христос Спасителят. Следва обиколка на Стария град и центъра с уникалните църкви, колониални сгради и катедралата Канделария. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

23.02.2020-нд. 3 ден Рио де Жанейро – Карнавалът – гореща самба (закуска)
Закуска. Свободно време за почивка или самостоятелна разходка. Препоръчваме да си починете хубаво, защото вечерта започва Парадаът на елитните школи по Самба и основната причина да дойдете по това време на годината. Карнавалът в Рио започва! Трансфер до Самбодромо – мястото, където се провежда най-голямо парти в света. Ще бъдете част от зрелищния спектакъл. По улицата ще дефилират най-добрите школи по самба, танцувайки, пеейки, свирейки пред вас. Фиестата продължава цяла нощ!
Самбодромо е специално проектирана улица със сектори за зрители от двете страни, с дължина 700 м. Около 90 000 зрители могат да наблюдават шоуто от секторите. Всяка школа по самба има 75 минути време, за да се представи, минавайки по цялата улица. Хиляди танцьори, барабанна секция, музиканти, богато украсени платформи, дефилират, за да се представят пред публиката и журито, което оценява тяхното изпълнение, традиции, костюми. Събитието започва в 20:00 ч. и завършва сутринта.
Нощувка.

24.02.2020-пн. 4 ден Рио де Жанейро – Корковадо и Христос Спасител (закуска)
След закуска започва полудневната екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасител. Отпътуване от гарата с влакче – теснолинейка, щадящо природата, защото ще минете през джунглата. От двете ви страни е гората Тижука – дом на екзотични животни, маймуни и птици, стотици видове. Тя е най-голямата градска гора в света, покриваща 32 кв.км. Територията е рекултивирана от хората, след като в миналото растителността е разчистена, за да се отглежда кафе и захарна тръстика. През 1961 г. е обявена за Национален парк. Една от забележителностите в джунглата е склуптурата на Исус Христос Спасител, разположена на върха на планината Корковадо (710м.). Самата статуя е висока 39,6 м, широка е 53 м и тежи 1000 тона. Строителството и продължава от 1922 г. до 1931 г. Открита е за посетители на 12 октомври. През 2007 е включена в списъка с Новите седем чудеса на света. До статуята може да се стигне пеша, с автомобил или с железница. От впечатляващата височина се открива спираща дъха гледка към мегаполиса, моста Нитерой, залива Гуанабара, ботаническата градина, най-големия футболен стадион в света, Захарната глава, далечните хълмове и планински върхове, искрящото море.
Нощувка.

25.02.2020-вт. 5 ден Рио де Жанейро → Игуасу (закуска)
Закуска. Трансфер до летище и директен полет до Игусу. Националния парк Игуасу (обект на ЮНЕСКО) е най-големият субтропичен резерват в света, на чиято територия са водопадите Игуасу (в превод „Голяма вода”). Те са разположени на границата между Аржентина, Бразилия и Парагвай и представляват съвкупност от много водопади, образувани там, където река Игуасу се влива в река Парана непосредствено до устието ѝ. В зависимост от състоянието на водната маса в реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра. Посрещане и трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

26.02.2020-ср. 6 ден Игуасу – Голямата вода (закуска)
След закуска ви очаква незабравимо приключние от Бразилската страна на водопадите Игуасу. Най-високата точка, от която пада водата е Дяволското гърло – цели 70 м. или за сравнение 1.5 пъти повече от височината на Ниагарския водопад.
*По желание и срещу допълнително заплащане посещение на птичия парк, където могат да се видят над 150 вида птици, 1/3 от които са застрашени, редки видове папагали, фламинго, каймани, анаконди, сови, тукани, и др.
*По желание и срещу допълнително заплащане полет с хеликоптер над водопадите.

27.02.2020-чт. 7 ден Игуасу (закуска)
Закуска. Екскурзия до водопадите от аржентинска страна. По-голямата част (80%) от водопадите се намират на територията на Аржентина и са разположени под формата на подкова с дължина 2700 метра. Тук са 19-те най-големи водопада, сред които и „Дяволското гърло”. *По желание и срещу допълнително заплащане – макуку сафари. Включва разходка с моторница, като се минава под самите водопади, пътуване през джунглата в едната посока със специален туристически камион, в другата посока - пеша. След обяд връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

28.02.2020-пт. 8 ден Игуасу → Рио де Жанейро → Рим / Бузиос (закуска)
Закуска. Трансфер до летището. Полет за Рио де Жанейро. Полет AZ 673 от Рио за Рим.
За тези, които са избрали да се насладят на тропическия климат и слънчевия плаж на Бразилия – трансфер до Бузиос и настаняване в хотел близо до плажа. Нощувка.

29.02.2020-сб. 9 ден → Рим → София (закуска)
Кацане в Рим в 07:00 ч. Полет AZ7178 от Рим в 08:50 ч и пристигане в София в 12:50ч.
Свободно време за пълна почивка.

01.03.2020-нд. 10 ден Бузиос (закуска)
Свободно време за пълна почивка.

02.03.2020-пн. 11 ден Бузиос (закуска)
Свободно време за пълна почивка.

03.03.2020-вт. 12 ден Бузиос – Рио де Жанейро → (закуска)
Сутринта свободно време за почивка. Трансфер до Рио де Жанейро и полет AZ 673 в 16:00 ч.

04.03.2020-ср. 13 ден → Рим → София
Пристигане в Рим в 07:00 ч. Излитане с AZ 520 от столицата на Италия в 15:20 ч и кацане в София в 18:10 ч.дата 21.02.2020 – 29.02.2020
в двойна стая в единична стая 3-ти възрастен
2566 € / 5019 лв. 3312 € / 6478 лв. 3480 € / 6806 лв.

хотели

21.02 – 25.02 Рио де Жанейро Windsor Plaza 4* или подобен
25.02 – 28.02 Игуасу Viale Cataratas 4* или подобен

Цените включват:
Самолетен билет с включени такси Рио де Жанейро – Игуасу – Рио де Жанейро (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация);
7 нощувки със закуски: 4 в Рио де Жанейро и 3 в Игуасу;
Всички трансфери по програмата;
Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Полудневна обиколка на Рио де Жанейро със Захарната глава
- Билет за карнавала;
- Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасителят;
- Екскурзия на водопадите Игуасу от бразилската страна;
- Екскурзия на водопадите Игуасу от аржентиската страна;
Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.

дата 21.02.2020 – 04.03.2020
в двойна стая в единична стая
3679 € / 7372 лв. 5335 € / 10434 лв.

хотели

21.02 – 25.02 Рио де Жанейро Windsor Plaza 4* или подобен
25.02 – 28.02 Игуасу Viale Cataratas 4* или подобен
28.02 – 03.03 Бузиос Rio Buzios Boutique 4* или подобен

Цените включват:
Самолетен билет с включени такси Рио де Жанейро – Игуасу – Рио де Жанейро (цената подлежи на препотвърждение към момента на резервация);
7 нощувки със закуски: 4 в Рио де Жанейро, 3 в Игуасу и 4 в Бузиос;
Всички трансфери по програмата;
Местни екскурзоводи и включени входни такси за обектите по програмата:
- Полудневна обиколка на Рио де Жанейро със Захарната глава
- Билет за карнавала;
- Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос Спасителят;
- Екскурзия на водопадите Игуасу от бразилската страна;
- Екскурзия на водопадите Игуасу от аржентиската страна;
Медицинска застраховка с покритие 30,000 щ.д.

Допълнително се заплащат:
Самолетен билет София – Рим – Рио де Жанейро – Рим – София (цената е в зависимост от наличността на свободни места по полетите в момента на резервация и се заплаща според условията на авиокомпанията.)
Транзитна нощувка или допълнителна нощувка, ако е необходимо;
Екскурзии по желание – заявяват се при подписването на договора:
- Посещение на птичия парк – 79 евро/ 154 лв.
- Полет с хеликоптер над водопадите – 357 евро/ 699 лв.
- Макуку сафари – 186 евро/ 363 лв.
По желание - застраховка „Отмяна на пътуването“ – от 2,7% до 1,5% от крайната цена по договора.

Записване, необходими документи и плащане:
Краен срок за записване: До изчерпване на местата.
При записване: данни по лична карта, паспорт с мин. 6-месечна валидност след датата на връщане;
Депозит: 50% от стойността на пакета до три дни след подписване на договор + стойността на самолетния билет.
Доплащане до 01.12.2019 г.

Визов режим:
за български граждани – безвизов режим при престой до 90 календарни дни.

Медицински изисквания:
Ваксинации не са необходими.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 2 туристи.
Посочената екскурзия се осъществява с присъединяване на място към сборна група;

Преотстъпване на пътуването на друго лице:
Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице, ако няма издадени самолетни билети, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:
В случай на отказ от туристическо пътуване неустойките са:
за издадени самолетни билети – според условията на авиокомпанията.
до 180 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
от 179 до 90 дни преди тръгване се удържат 80% от общата цена
под 89 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
В случай, че Туристът прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.

Информация:
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
Агенцията не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
За непълнолетни, пътуващи без родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.